Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2014-02-13

ÇEMYO Afet Eğitim Merkezi’ne Tam donanımlı itfaiye aracı



Trakya Kalkınma Ajansı ve Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle Veliköy’de hayata geçirilecek olan İtfaiyecilik, İş Güvenliği ve Arama Kurtarma Eğitim, Uygulama Araştırma Merkezi’nin teknik altyapısı hızla güçlendiriliyor.

İTFAİYE ARACI SATIN ALINDI
Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında dün 2014 Model bir itfaiye aracı satın alındı. Araca ilişkin dün gazetecilere bilgi veren Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan Buluş, “179 Bin TL’ye satın aldığımız İtfaiye Aracı, İzmir’den önceki akşam yola çıktı. Bugün de Çerkezköy’e ulaşan itfaiye aracımızın geçici kabulünü yapacağız. Hem yüksekokulumuz bünyesindeki Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerinin uygulama dersleri kapsamında kullanması, hem de Veliköy’deki İtfaiyecilik, İş Güvenliği, Arama Kurtarma Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizde bütün kursiyerlerin eğitiminde kullanılması öngörülen itfaiye aracımızın 16 metre yüksekliğinde merdiveni bulunuyor. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Diye konuştu.


TEŞEKKÜR ETTİ
Aynı zamanda Veliköy’deki İtfaiyecilik, İş Güvenliği, Arama Kurtarma Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Proje Koordinatörlüğü’nü de yürüten, Yüksekokul Müdürü Buluş, Veliköy Belediyesi, Tekirdağ AFAD, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile Tekirdağ İl Özel İdaresi’nin de, projede iştirakçi olarak yer aldığını anımsatarak,tüm iştirakçi kuruluşlara teşekkür etti.