Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2015-01-09

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı



10 Ocak 1961 günü 212 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girmesiyle basın hayatında önemli gelişmeler olmuştur. Bu yasa, gazetecilerin çalışma mevzuatına ilişkin getirdiği iyileştirmelerle gazetecilik mesleğinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilir.

Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aktarmak, basının başlıca görevi, doğru ve zamanında bilgi almak da vatandaşın en doğal hakkıdır. Basın, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemeli, bir kamu görevini yerine getirmenin bilinciyle gazetecilerimiz, ülke gerçeklerine, milli değerlere duyarlı olmalıdırlar.

Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getiren Gazeteci arkadaşlarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, yerine getirdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

                                                                                 Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                            Rektör