Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2013-09-18

ÇEMYO 1187 öğrenci ile dersbaşı yaptı



Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 Akademik Yılı açılışını bugün yapıyor. Okula bu yıl 332 yeni öğrencinin kayıt yaptırdığını söyleyen Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, “Ben ve bütün akademisyen arkadaşlarımız, yeni öğrencilerimizle ilk kez, eski öğrencilerimizle de yeniden buluşacak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

İlçemizde akademik eğitimin verildiği tek okul olan Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 Akademik Yılı’nı bugün açıyor.

AKADEMİSYENLERLE PLANLAMA TOPLANTISI

Okul bünyesinde görev yapan öğretim görevlileriyle dün bir değerlendirme ve planlama toplantısı yapan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ercan Buluş, ardından basın açıklaması yaptı. Buluş “Yüksekokulumuz bünyesinde ikinci öğretimlerle birlikte 9 ayrı program bulunuyor. Bunlardan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ile Lojistik Programımız, hem gündüz hem de gece programına öğrenci kabul etmektedir. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Tekstil Teknolojileri ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programımızın ise sadece gündüz programları bulunmaktadır.” bilgisini verdi.

332 YENİ ÖĞRENCİ GELİYOR

2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen kayıt döneminde, 332 öğrencinin Çerkezköy Meslek Yüksekokulu bünyesindeki programlara kayıt yaptırdığını ifade eden Ercan Buluş “Yeni kayıtlarla birlikte bu yıl okulumuzda eğitim görecek öğrenci sayımız, 1187’ye yükselmiştir. Bu rakamın, Ekim Ayı’nda, ÖSYM tarafından yapılacak ek yerleştirmelerle 1250’yi bulacağını öngörüyoruz.” diye konuştu.

ÇERKEZKÖY’E YANSIMASI OLACAK

Okul öğrencilerin neredeyse tamamının ilçe dışından gelerek Çerkezköy’e g-yerleştiğini kaydeden Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ercan Buluş “Bu 1187 öğrencinin, bugünden itibaren ilçemize gelecek olması, Çerkezköy’deki ticari hayata da önemli bir hareketlilik katacaktır. Ayrıca yıl içerisinde, düzenleyeceğimiz değişik aktiviteler ile Çerkezköy’deki sosyo-kültürel yaşama da renk katmayı planlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

GÜÇLÜ KADROMUZ VAR

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda kadrolu 14 akademisyenin bulunduğunu dile getiren Buluş “Ancak, ihtiyaç hissedilen alanlarda, ilçemizdeki uzmanlardan ve Namık Kemal Üniversitesi’nin diğer akademisyenlerinden de yararlanıyoruz. Dolayısıyla eğitim kadromuzdaki akademisyen sayımız 25’i buluyor.  Ben ve bütün akademisyen arkadaşlarımız, yeni öğrencilerimizle ilk kez, eski öğrencilerimizle de yeniden buluşacak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek, yeni akademik yıla hazır olduklarını söyledi.

ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Okula yeni kayıt yaptıran öğrencilere de seslenen Yüksekokul Müdürü Buluş “Namık Kemal Üniversitesi, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’na kaydolduğunuz gün ülkemizin aydınlık geleceğini akıl ve bilim yolunda oluşturmak ve çağdaş dünyada yer almasında katkıda bulunmak gibi bir görev için ilk adımı attınız. Hızla gelişen ulaşım ve iletişim teknolojileri sayesinde hepimiz kendi çevrelerimizi aşıp, dünyayı avuçlarımızın içine alıyoruz. Bunun neticesinde de, farklı beklentilere ve hedeflere yöneliyoruz. Sizler de, böylesine beklentilerinizin ve büyük hedeflerinizin olduğu bir dönemde profesyonel yaşamınıza başlıyorsunuz. İnanıyoruz ki 21. yüzyılda gençlerimizin en iyiyi yapma yolundaki mücadelesi sizler için rehber olacaktır. Eğitim ve sorumluluğumuz doğrultusunda karşılaştığınız her sorunu Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda demokratik, bir hukuk devleti olan Türkiye için sevgiyle aşacağınıza inanıyor Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu camiası ve Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek adına Üniversitemize ve Yüksekokulumuza hoş geldiniz diyorum. 2013-2014 Akademik Yılı’nın hayırlı olmasını diliyorum.” 

 

(18 Eylül 2013 Çarşamba, Çerkezköy Bakış Gazetesi sf. 4, Marmara Haber Gazetesi sf. 2, Çerkezköy Haber Gazetesi sf. 9)