Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2013-06-14

ÇEMYO öğrencilerinden Survivor’ gibi kamp programı



Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu (ÇEMYO) öğrencileri, ‘Yaşam Becerileri’ dersi kapsamında, Kastro’da 3 gün 3 gece süren renkli bir kamp gerçekleştirdi.

ORMANLIK ALANDA 54 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Öğretim Görevlisi Yalçın Karagözler nezaretinde, ellerindeki yön haritalarından yararlanarak, ormanlık alanda 54 kilometre yürüyen öğrenciler, kamp yerine ulaştıktan sonra çadırlar kurdu. 217 öğrencinin katıldığı kamp programı zorlu yol koşulları dolayısıyla adeta ‘survivor’ programlarını andırırken, kamp alanı ise renkli yarışma ve oyunlarla doyumsuz 3 güne sahne oldu.

 

 

TEORİK BİLGİ PRATİĞE DÖKÜLDÜ

Bu etkinlikle öğrencilerin yıl boyunca teorik olarak aldığı dersleri uygulama fırsatı da yakaladığını belirten Karagözler, ‘’Bu yürüyüş ve kamp, haritacılık, yaşam becerisi gibi dersleri alan öğrencilerimiz için büyük bir fırsat oldu. Okulda aldıkları bilgileri pratik olarak uygulama fırsatı yakaladılar.” İfadelerini kullandı.

Öğrencilerin bu kamp ile güzel bir yaşam becerisi kazandığını dile getiren Karagözler, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Hikmet Ziya Özek’in de programa katılmasının öğrencilere büyük moral verdiğini söyledi.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİK VE YARIŞMALAR DA YAPILDI

2 gece 3 gün süren kampta futbol, voleybol, bayanlar penaltı yarışması, ses yarışması ve balon patlatma gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi. Gece vakitlerinde ise canlı müzik eşliğinde gençler doyasıya eğlenerek hoş vakit geçirdiler.