Çerkezköy Meslek Yüksekokulu
2014-01-11

Çınarlar Filizler ile coştu



 Eski topraklar yeni filizlerle coştu

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Çorlu Huzurevi'nde "Filizler Çınarlarıyla Buluşuyor"  programı düzenledi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın da katıldığı programda, müzik eşliğinde gönüllerince eğelenen huzurevi sakinleri, seslendirdikleri türkü ve şiirlerle de programa renk kattılar

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Programı öğrencileri tarafından düzenlenen ve yüksekokul öğrencileri ile Çorlu Huzurevi’nde kalan büyüklerimizi bir araya getiren ‘Filizler Çınarlarıyla Buluşuyor’  programı dün akşam renkli görüntüler ile gerçekleşti.

ÇERKEZKÖY KAYMAKAMI DA KATILDI

Çorlu Huzurevi’nde saat 19.00’da başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın yanı sıra, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş, Muratlı Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç.Dr. Nurşen Öntürk, Çorlu Huzurevi Müdürü Erol Menekşe, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Recep Çalışkan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Rağbet Erol ile Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri de katıldı.

 

CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE EĞLENDİLER

Yüksekokul öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği türkülerle başlayan eğlence, aynı zamanda Yüksekokul eski öğrencisi olan müzisyen Tufan Oğuz ve orkestrasının seslendirdiği şarkılarla zirveye çıktı. Hareketli parçalar eşliğinde öğrencilerle dans edip halaylar çeken huzurevi sakinleri, gönüllerince eğlenirken, seslendirdikleri türkü ve şiirlerle de programa renk kattılar. Huzurevi’nde kalan 86 yaşındaki Ramazan Akdemir, seslendirdiği ‘Leyla’ ve ‘Sarı Gelin’ türküleri ile, salondan yoğun alkış alırken, 77 yaşındaki Osman Akkaya, kendisinin yazdığı ‘Çoban Dediğin’ isimli şiiri, 69 yaşındaki Fethiye Ergüner , Çorlu Huzurevi’nde kalanları anlatan ‘Çorlu’da isimli şiirini, 66 yaşındaki Fikriye Küçükçayır ise ‘ihtiyar Olunca’ isimli şiirini okuyarak, katılımcıları hayran bıraktılar.  

MANA DEĞERİ YÜKSEK BİR PROGRAM

Programa katılan huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilenen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, kısa bir konuşma yaparak, programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Programı Danışmanı Öğretim Görevlisi Özlem Göksel Berkdemir’in öncülüğünde, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen programın son derece anlamlı bir program olduğunu vurgulayan Kubilay “Benim de keyif aldığım ‘mana değeri yüksek’ bir program oldu. Başta Yüksekokul Müdürümüz Yrd.Doç.Dr. Ercan Buluş olmak üzere, emeği geçen bütün hocalarımız ve öğrencilerine, Huzurevi Yönetimi ve Huzurevi’nin tüm sakinlerine teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluk dolu yeni bir yıl diliyorum.” Diye konuştu.

‘TECRÜBELİ GENÇLER’ VURGUSU

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın ardından konuşan Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdürü Ercan Buluş da, geleneksel hale getirdikleri bu programı, önümüzdeki yıllara da taşıyacaklarını belirterek, “Bu yıl 6’ncısını düzenlediğimiz, programın inşallah gelecek yıl 7’ncisini gerçekleştireceğiz.” İfadelerini kullandı. Konuşmasında, Huzurevi sakinleri için ‘tecrübeli gençler’ ifadesini kullanmayı tercih eden Buluş “Çünkü, yaşlanan bedendir, ruh hep genç kalır” diyerek, bütün katılımcılara, teşekkür etti. Yüksekokul Müdürü Buluş, programın gerçekleşmesinde katkıları bulunan Çerkezköy Belediyesi, Bross Çorap Fabrikası, Özel optimed Hastanesi, Demir Süpermarketler Zinciri, AK Parti ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanlıkları’na da teşekkür etti. 

(Programa Çerkezköy Belediyesi, Bross Çorap Fabrikası, Özel optimed Hastanesi, Demir Süpermarketler Zinciri, AK Parti ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanlıkları da, sponsor olarak katkı sağladı)

HÜZÜNLÜ VEDA

Huzurevi’nde kalan 78 çınar için 78 öğrencinin görev aldığı program, canlı müzik eşliğinde zaman zaman duygulandıran türküler, zaman zaman da neşelendiren şarkılarla sona ererken, yaklaşık 3 saat süren yeni yıl buluşmasının en hüzünlü anı ise vedalaşma sırasında gerçekleşti. Sıkı sıkı kucakladıkları öğrencilerden ayrılırken hüzünlenen Huzurevi Sakinleri, öğrencilerin ‘Bulduğumuz her fırsatta sizleri ziyaret edeceğiz’ sözüyle moral buldular.